Як зупинити автовикрадачів і врятувати страховиків від збитків?

Ситуація із крадіжками автомобілів в Україні у прямому сенсі катастрофічна. За останні три роки кількість автовикрадень зросла більш ніж удвічі.

Лише за 2015 рік зловмисники незаконно заволоділи понад 12 тисячами транспортних засобів. А протягом першого півріччя 2016 року зафіксовано зростання викрадень ще на третину, порівняно із аналогічним періодом 2015 року. Ситуація ускладнюється ще й тим, що під приціл зловмисників потрапляють не лише дешеві автомобілі, які потім успішно розбираються на запчастини і розповзаються авторинками і СТО, а й автомобілі преміум-сегменту і дорогі позашляховики.

Та страждають не лише автовласники, а й страхові компанії. Якщо викрадений автомобіль застрахований по КАСКО, вантаж компенсації втрат, пов’язаних із викраденням, цілком і повністю лягає на плечі страховиків. Багато компаній підтверджують, що частота страхових випадків, пов’язаних із незаконним заволодінням транспортними засобами, протягом 2015-2016 років зросла у 5-10 разів. Відповідно, у рази збільшилися і суми, заявлені потерпілими автовласниками до відшкодування. При цьому, як правило, мова йде про мільйонні збитки, які страхова компанія згодом жодним чином покрити не може.

У підсумку, зростаюча кількість викрадень призводить до того, що страхові компанії не можуть упоратись із валом виплат й ризикують опинитися на межі банкрутства. Щось схоже вже відбувалося у 2009-2010 роках, коли, унаслідок кризи і девальвації, суми збитків за страховими випадками різко зросли і, через неплатоспроможність, ринок покинуло декілька великих гравців.

Утім, зупинити викрадачів і врятувати страховиків від значних збитків цілком реально. Як свідчить практика, найбільш дієвим інструментом захисту від злодіїв як і раніше є сучасна система проти викрадень. Причому, це аж ніяк не голослівна заява. Знову-таки, якщо вірити цифрам, наявність у автомобілі навіть найпростішої сигналізації знижує ризик викрадень на 40-50%. А більш технологічні рішення зводять загрозу крадіжки практично до нуля.

Наприклад, супутникова система безпеки Benish GUARD забезпечує комплексний і, головне, ефективний захист автомобіля. Контролер і датчики відкриття дверей та багажника, що підключаються до бортової мережі авто, блокують доступ до транспортного засобу третім особам. Навіть якщо зловмисникам вдалось якимсь чином проникнути всередину автомобіля, система моментально подає сигнал до диспетчерського центру Benish GPS, співробітники якого оперативно реагують на сигнал. Після отримання інформації від автовласника, чи знаходиться він поруч зі своєю машиною, диспетчери, за потреби, блокують роботу двигуна і викликають на місце передбачуваного викрадення наряд поліції.

Завдяки такому налагодженому механізму, за 13 років, які Benish GUARD існує в Україні, не зафіксовано жодного викрадення автомобіля, де була встановлена система. Більш того, уже близько 3-х років установка Беніш Гард є невід’ємною складовою програм КАСКО у провідних страхових компаніях.
Якщо ж згадати сумну статистику і той факт, що кількість викрадень продовжує зростати, завдяки Benish Guard страхові компанії мінімізують збитки, зберігаючи гроші, а їх клієнти отримують впевнений захист власних авто.

 

Комплектація